Natuurcamping Burciano Di Sotto

De eenvoudige maar mooi en rustiek gelegen camping Burciano ligt op de grens van Umbrië en Toscane. Burciano behoort de gemeente Cortona, een oud Etruskisch stadje. De camping ligt op 550 meter achter de bergen van Cortona en biedt een prachtig uitzicht op de Umbrische bergen. Door de hoogte en de schaduwrijke bossen is het er niet zo heet als in het nabijgelegen Val di Chiana. Het is er vredig en afgelegen.

Ook al is er op de camping genoeg ruimte en zijn er rondom veel bossen, wijn- en olijfgaarden, we zullen op de camping niet meer dan vijftien tenten (plm 40 personen) toelaten om de rust te bewaren.

Het natuurzwembad is echt uniek (30 bij 40 meter). Als je zwemt kijk je uit op bergen, bossen en olijfgaarden: echt panorama zwemmen!

Je kunt met kleinere tenten kamperen in de buurt van het natuurzwembad. Grotere tenten staan verder van het meertje af op grote, ruime privé plekken. Maar ook met kleine tenten kun je zo afgelegen en privé staan als je wilt. Je wordt door niets en niemand gestoord, hooguit door wat dieren uit het bos! Mobieltjes hoor je hier sowieso al niet!

De camping is eenvoudig maar heeft wel de basisvoorzieningen; er is drinkwater uit eigen bron en er zijn één toilet en één douche. Warm water is er alleen als de zon schijnt. Het is mogelijk (in overleg) om een kampvuurtje te maken. Op sommige kampeerplekken heb je een eigen watervoorziening.

Er is géén electriciteit voor koelboxen, maar er is een vriezer voor koelelementen (gratis).

Op de camping zijn gekoelde dranken en biologische producten verkrijgbaar: zelfgebakken bruin brood, zuivere rode en witte wijn, groenten uit de moestuin, olijfolie, huisgemaakte jam, vruchtendranken, ecologische eieren en bier en andere basisvoorzieningen als pasta, rijst, etc.

Verder is er een barretje waar Lucia elke morgen cappucino met eigen gebakken taart heeft. Je kunt dan ook bij haar terecht voor tips, trips en andere vragen. In de bar is een klein bibliotheekje en allerlei spelletjes. Die hoef je dus niet mee van huis te nemen.

Echte natuurcamping

Camping Burciano is een camping "to be" zoals een kampeerder ooit zei. Hij is aangelegd op Wilfredo's privé terrein omdat hij mensen en vooral kinderen graag de gelegenheid biedt om dicht in de natuur te staan en ermee kennis te maken.
Hij is begonnen een meertje uit te graven, waarna hij op een zo natuurlijk mogelijk wijze de prachtige kampeerplaatsen heeft gecreerd. De kampeerplekken vragen elk jaar weer veel onderhoud (al was het alleen al door het wroeten van de everzwijnen, die hier in grote getale voorkomen). Ook de bergweg is het hele jaar door zijn zorg. Hij heeft er veel aan gedaan om de weg zodanig te verbeteren dat ook mensen zonder evaring op dit soort wegen rustig en veilig heen en weer kunnen rijden, hoewel we niet hopen dat men er daardoor harder gaat rijden!
Wij houden het ecologisch systeem van de camping zoveel mogelijk intact; de watervoorziening, het gebruik van het bos, zo min mogelijk gebruik van de auto, afvalscheiding, ecologische moestuin etc..

Respect voor de omgeving staat bij ons voorop en we verwachten dat ook van onze gasten.

De camping is geopend van begin juli tot eind augustus.

Je kunt op alle dagen, behalve zaterdag, arriveren, maar niet voor 16.00u en graag vóór 19.00 uur!
Als je later komt wordt het al snel donker en dat is niet aan te bevelen als je voor het eerst de bergweg naar de camping op moet.

Onze camping is door zijn ligging niet geschikt voor mensen op doortocht of met caravans, campers of vouwwagens! Voor hen is het handiger om op een camping bij het Trasimenomeer te gaan staan.

Lees de routebeschrijving.

Extra faciliteiten en cursussen op Burciano

Biologisch tuinieren
Wilfredo, de eigenaar van Burciano was vroeger docent engels, frans en filosofie maar is daar in 1982 mee gestopt. Als kind was hij al bezig met moestuinen en in 1982 is hij op Burciano begonnen met ecologisch tuinieren. Destijds was daar in Italië nog niet veel animo voor. Om zijn geld te verdienen werkte hij dan ook voor andere boeren. In 2000 is hij begonnen met deze kleinschalige camping.
Op Burciano kun je echt verblijven in de natuur en als je dat wilt kennismaken met ecologisch tuinieren. Je kunt elke dag de moestuin in, je eigen groenten plukken en alles vragen wat je wilt weten (incl. tips voor recepten).

Bijzondere dagwandelingen
Lucia organiseert kinderdagwandelingen, gezinsdagwandelingen, losse dagwandelingen voor vriendinnen, vrienden enz.

Lucia wandelt sinds 1992 in deze streek rond en weet veel van de geschiedenis, cultuur en natuur en kent de mooiste paden en plekjes! De wandelingen worden aangepast aan de deelnemers en de weersomstandigheden. Prijzen van de wandelingen variëren van 10 euro tot 40 euro, afhankelijk van transfers, aantal deelnemers en eventuele entreegelden. Op Burciano liggen gratis beschreven wandelroutes en wandelboekjes.

Bekijk fotoalbum:Overige mogelijkheden op Burciano

  • Professionele oppas vanaf 4 euro per uur. Voor ouders die een dagje weg willen zonder kinderen (omdat de kinderen bijvoorbeeld liever op de camping zijn dan weer een stadje te moeten bezoeken, om eens romantisch uit eten te gaan, enz.)
  • Meehelpen met werkzaamheden op de camping. bijv. in de moestuin, de bergweg verbeteren, een capana bouwen, in het bos snoeien, de vissen eten geven, meedenken...
    Of als vrijwilliger meewerken op het land.
  • Het gehele jaar door is het mogelijk om tegen kost en inwoning mee te werken aan werkzaamheden op de camping of elders op het land. Je kunt dan gratis verblijven in een ingerichte caravan. Het is wel aan te raden eerst als zomergast op Burciano te verblijven.


Meer lezen over de bijzondere kampeerplekken? Ga naar rustiek kamperen.

Locatie camping

Lees de routebeschrijving. De routebeschrijving via Google Maps klopt niet.

Reserveren voor Burciano

Het is verplicht te reserveren.
Reserveren alleen mogelijk voor 5 nachten of langer. Zie prijzen.

Voor reserveringen kun je bellen naar Lucia: +390575 614369 of een mail sturen naar info@luciatours.nl.

Een reservering is pas geldig na bevestiging via e-mail of telefoon! Je ontvangt van Lucia de uitgebreide routebeschrijving. Vergeet niet de bevestiging met de overige informatie mee te nemen.

REISINFORMATIE:
In de bevestiging staan allerlei reistips voor onderweg met de auto. Ook is het nu dagelijks mogelijk om met de autoslaaptrein te reizen vanaf Dusseldorf.

Aankomst van nieuwe gasten tussen 16.00 en 19.00 uur! Bij aankomst voor 16:00 uur wordt er een extra dag in rekening gebracht. In het donker naar boven rijden met een zwaar beladen wagen raden we met klem af. Aankomst dus graag vóór 19:00 uur. Vertrek uiterlijk 12.00 uur.

Kom je met de trein dan kun je in de ochtend, op afspraak, van het station worden opgehaald (niet op zaterdag en zondag). Je hoeft dan geen extra dag te betalen.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.