Reisinformatie Landrucci

De accommodatie is goed bereikbaar met goede treinverbindingen vanaf Rome, Pisa, Milaan, Bologna of Florence.
Ook met de auto zit je via de snelweg snel in Terontola. De snelweg hoor je niet op Landrucci, daar hoor je hoogstens wat boeren aan het werk.

Landrucci ligt 1,5 km vanaf het station Terontola en vanaf hier zijn vele historische steden zoals Florence, Assi­si, Perugia en Rome met de trein snel en goed(koop) te bereiken. Ook de kleine Middeleeuwse stadjes in de omgeving en bij het Trasimenomeer zijn vanaf Terontola goed te bereiken met de trein.

De trein

Er zijn vele treinen die vanuit Amsterdam, Utrecht of Den Haag naar Italië reizen. De prijs is afhankelijk van de vertrekdata, hoe vroeg je boekt, over welk land je reist en of je een kortingskaart hebt. Voor de goedkoopste tickets en informatie: www.treinreiswinkel.nl.

De treinreiswinkel zoekt altijd de goedkoopste mogelijkheid maar dat is niet altijd het snelste reizen. Voor tips over de treinreis kun je ook bij mij (Lucia) informatie opvragen voordat je een treinticket boekt bij de treinreiswinkel. Hoe vroeger je boekt des te goedkoper.

Kom je met de trein vanuit Nederland naar Landrucci; dan zijn de transfers van en naar het station gratis. Ook zijn goede tourfietsen gratis, inclusief fietsroutes vanaf Landrucci.

Het vliegtuig

Prijzen van vliegtickets veranderen elk uur. Goed verzorgde vluchten vanaf 140 euro retour met weinig vertraging zijn die van Transavia. Transavia vliegt van Schiphol naar Pisa of van Rotterdam naar Rome.

Woon je in het oosten van het land dan kun je ook goedkoop met Berlin Air reizen vanaf Dusseldorf naar Rome of Bologna. RyanAir is nog goedkoper maar vanwege ongunstige vertrektijden alleen handig als je een extra nacht in Rome of Pisa wilt verblijven. RyanAir heeft ook vaak vertraging. Je kunt deze vluchten alleen boeken via internet.

LuciaTours geeft bij een boeking voor Landrucci gratis informatie over goedkope overnachtingsplekken in Rome en Pisa.

Tip
Soms heeft Meridiana zeer goedkope vluchten direct naar Firenze: www.meridiana.it. Ook hier geldt; hoe vroeger je boekt des te goedkoper.

In Camucia di Cortona en Terontola di Cortona kun je ook auto's huren voor 1 of meerdere dagen. Vanaf Pisa Aeroport en vanaf Verona/Bologna gaan er regelmatig treinen naar Firenze - Terontola.
Vanaf het vliegveld Rome rijdt er een treintje of bus naar het centrum van Rome en van daaruit gaat er om de twee uur een trein naar Terontola (station Roma Termini).

Reis je over Bologna met trein of vliegtuig probeer daar een dag of meer te verblijven. Zeer de moeite waard.

Reistijden (indicatie)

Reistijd vliegveld Pisa - Firenze: plm. 1,5 uur.
Reistijd Verona/Bologna - Firenze: vanaf 20 minuten tot plm. 3 uur.
Reistijd Firenze (S.M. Novella) - Terontola: 1 à 1,5 uur.
Reistijd Roma Termini - Terontola: plm. 2 uur (vanaf vliegveld 3 à 4 uur)

Treintickets in Italie zijn goedkoop:
Een enkeltje Firenze - Terontola; ± 9 euro.
Een enkeltje Pisa Aeroporte - Terontola; ± 15 euro.
Een enkeltje Rome Termini - Terontola; 16 euro (zonder toeslag)

Treinstation Terontola

Het station van Terontola is plm 1,5 km van Landrucci. In Terontola zijn bij het station verschillende bars en twee restaurantjes. Er zijn verschillende supermarktjes, allerlei winkeltjes en banken. De winkels zijn open van 16.30 (of 17.00 u) tot 19.30 uur.

In de “Sala” van Landrucci is ook een winkeltje met water, pasta, koffie, thee, bier, melk en andere basisvoorzieningen. De huisgemaakte producten als olijfolie, diverse vruchtensap, jam, wijn, honing, eieren, etc. zijn biologische producten. Dit winkeltje is altijd open.

Reserveren?

Dit kan telefonisch: +316 434 89 390 of via e-mail: info@luciatours.nl.

Na reservering ontvang je een bevestiging met de factuur, overige informatie en een beschrijving voor de trein of autoreis naar Landrucci.

Locatie Landrucci

Direct contact?

Stuur Lucia een e-mail op info@luciatours.nl. Of bel +39 0575 614369 (ook in het weekend!) en informeer naar de mogelijkheden.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.

Genieten in Toscane met zingen en muziek?