Routebeschrijving naar camping Burciano

Let op: de weg is slecht maar je arriveert uiteindelijk in het paradijs. Rijden over het bergweggetje naar Burciano is alleen toegestaan voor mensen die vooraf gereserveerd hebben.

Bij reservering ontvang je de uitgebreide routebeschrijving maar omdat de laatste kilometers voor sommige erg spannend zijn hier alvast een impressie.

"Rij na een kilometer de brug over ook al staat er een bord verboden in te rijden.

Over de brug rechts de onverharde bergweg blijven volgen. Let op de linten in de bomen, deze geven aan waar de ergste hobbels of kuilen zitten. De weg gaat met een bocht naar links, dan naar rechts, dan naar links, dan een stukje rechtdoor. Je passeert links een huis. (je moet nergens links afslaan, tenzij het door een bocht in de weg niet anders kan). De weg gaat weer met een bocht naar links en dan weer rechts. Nadat je aan de rechterkant een stenen hut hebt gezien en je een bocht naar links hebt genomen daalt de weg een beetje. Aan het einde gaat de weg weer naar links, het wordt nu even steil en er komt een haarspeldbocht naar rechts waarna het weer steil wordt. De weg is hier een stukje geasfalteerd. Nu de weg blijven volgen tot je aan de rechterkant een bord verboden inrijden ziet. Daar moet je dan wèl inrijden! Na na vijftig meter zie je de camping liggen."

Tips voor bergweggetjes

Het bergweggetje (plm 2,5 km en 15 minuten rijden) is de eerste keer een spannend avontuur. Zeker als je niet gewend bent op onverharde wegen in de bergen te rijden en helemaal met een volgeladen auto na een vermoeiende reis!

Hieronder volgen daarom enkele tips voor het rijden op bergweggetjes. Lees ze door voor je de berg oprijdt...

 • Vertrouw niet op de Tomtom; die doet het hier meestal niet
 • Ga na een lange reis eerst even wat drinken en uitrusten bij de bar van Franca.
 • De hoge drempels in de weg zijn voor de waterafvoer, rij hier zo langzaam mogelijk over. Dit is hetzelfde als met een verkeersdrempel, rij je te hard dan raakt de onderkant de auto.
 • Gebruik de koppeling alleen bij het wegrijden en blijf het hele bergweggetje in de eerste versnelling rijden.
 • Geef niet voluit gas op een steil stuk, dan ga je slippen. Beter is het een stukje achteruit te rijden tot een minder steil stukje en dan opnieuw verder te rijden. Trek zo langzaam mogelijk op.
 • Houdt een gemiddelde snelheid aan tussen de 5 en 15 km.
 • De steile haarspeldbocht is goed geasfalteerd, maar neem hem zo ruim mogelijk. Neem je te veel de binnenbocht dan trekt je auto het niet. Mocht dit toch gebeuren, ga dan eerst weer achteruit naar een minder steil stukje.
 • Rij dus rustig en vertrouw op je auto, die blijkt altijd sterk genoeg.
 • Mocht je je onzeker voelen omdat je bij de steile haarspeldbocht niet goed ziet hoe de weg verder gaat, stap dan eerst tijdig uit (dus niet in de haarspeldbocht zelf, je kunt een bocht eerder je auto in de kant parkeren) en ga eerst even kijken (dat getuigt van werkelijk rijtalent).
 • Zet muziek uit, dit bevordert het rustiger rijden.
 • Rij dus rustig, ook de berg af. Dit om stofwolken te voorkomen, de weg en je auto te sparen, en rij vooral rustig in de buurt van huizen. (niet meer dan 10 km. per uur i.v.m. stofwolken)

Ci vediamo a Burciano (Tot ziens op Burciano).

Locatie Burciano

Reserveren voor Burciano

Het is verplicht te reserveren.
Reserveren alleen mogelijk voor 5 nachten of langer. Zie prijzen.

Voor reserveringen kun je bellen naar Lucia: +390575 614369 of een mail sturen naar info@luciatours.nl.

Een reservering is pas geldig na bevestiging via e-mail of telefoon! Je ontvangt van Lucia de uitgebreide routebeschrijving. Vergeet niet de bevestiging met de overige informatie mee te nemen.

REISINFORMATIE:
In de bevestiging staan allerlei reistips voor onderweg met de auto. Ook is het nu dagelijks mogelijk om met de autoslaaptrein te reizen vanaf Dusseldorf.

Aankomst van nieuwe gasten tussen 16.00 en 19.00 uur! Bij aankomst voor 16:00 uur wordt er een extra dag in rekening gebracht. In het donker naar boven rijden met een zwaar beladen wagen raden we met klem af. Aankomst dus graag vóór 19:00 uur. Vertrek uiterlijk 12.00 uur.

Kom je met de trein dan kun je in de ochtend, op afspraak, van het station worden opgehaald (niet op zaterdag en zondag). Je hoeft dan geen extra dag te betalen.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.