Individueel wandelen in Italië

Wil je een appartement huren op Landrucci en zelf op pad? Dan zijn er vele mogelijkheden.

Landrucci ligt 15 minuten lopen van het stationnetje. Je kunt natuurlijk steeds deze wandeling maken over een geasfalteerde rustige weg tussen zonnebloemen of korenvelden of struinend over paadjes door de akkers van Landrucci, maar je kunt ook een fiets huren op Landrucci zodat je naar het beginpunt van de wandeling of naar het station kunt fietsen.

Vanuit het boerenlandhuis Landrucci zijn er vele mogelijkheden om te wandelen. Zowel in het dal, de glooiende heuvels van Toscane als in de hogerop gelegen bergen van Umbrie, de uitlopers van de Apennijnen.

Het is aan te raden om in Nederland al zelf de Kompasskaart (Il lago Trasimeno) te kopen als voorbereiding.(in elke reisboekwinkel verkrijgbaar) / De kaart is niet compleet en heeft wat fouten maar Lucia zal je uitleggen waar je op moet letten; je krijgt gelijk tips over waar het mooi wandelen is (in juni en september).

Op Landrucci zijn gedetailleerde kaarten van de omgeving van het Trasimenomeer en de omgeving van Cortona en Arezzo. Deze kaarten zijn in Nederland niet verkrijgbaar. De kaarten en wandelboekjes zijn in mei, juni en september gratis te gebruiken.

In het huis liggen wandelboekjes waar ook enkele wandelingen in de omgeving van Landrucci in staan. Ook is er een wandelboekje met vijf prachtige rondwandelingen in de dichtbij gelegen bergen van Umbrie, maar hier heb je wel een auto (of taxi) voor nodig. De andere wandelingen zijn meestal goed bereikbaar met het openbaar vervoer (treinkaartjes zijn zeer goedkoop). Bijvoorbeeld de wandeling van Landrucci naar Tuoro: een treintje terug naar Terontola (5 minuten) is slechts één euro. Voor een wandeling in of naar Perugia of Assisi ben je voor een retourtje  niet meer dan € 8 kwijt.

Boerenlandhuis Landrucci

Het landhuis Landrucci was een fattoria; zes huizen onder een dak waar boerenfamilies woonden die op het land van de eigenaar werkten. Het is omgebouwd tot een agriturismo. Het land wordt nog steeds bewerkt. Mario, de beheerder bewerkt de graanvelden, zonnebloemvelden, fruit en olijfgaarden.

Elk appartement bestaat uit twee of drie grote sfeervolle twee­persoons­kamers, een ruime goed ingerichte woonkeuken met koelkast, een gezellig ingerichte zithoek en bad­kamer met bad, douche en toiletten. In juni en september is het mogelijk om een tweepersoonskamer te huren met gebruik van (gezamenlijke) woonkeuken.

Vanaf het boerenlandhuis zie je de heuvels van Toscane en Umbrië oprijzen. Je kunt genieten van het uitzicht, vertoeven op het terras of onder het met druiven begroeide prieel, luieren bij het zwembad of in de adellijke sala.

Wandelsuggesties

Zowel direct vanuit het boerenlandhuis zelf als verderop in de heuvels en bergen. Enkele voorbeelden:

  • Beschreven wandeling vanaf Landrucci door de heuvels van Terontola. (kun je nu al gratis opvragen)
  • Beschreven wandelroute vanaf Terontola naar Tuoro (de slag van Hannibal).
  • Rondwandelingen in en om Cortona, zowel aan de voet van Cortona (250 m) als hogerop in de bergen (tot 1100 m). Vanaf Terontola is het tien minuten met de bus.
  • Wandelingen rondom het Trasimenomeer.
  • Wandelen naar of door Middeleeuwse stadjes als Montepulciano, Arezzo, Perugia en Assisi, Castiglione Fiorintino.
  • Zelf op ontdekkingsreis door de weilanden, akkers, moestuinen, druivengaarden en kleine gehuchtjes in het dal van Val di Chiano.


Prijs wandelarrangement

Prijs:
7 nachten / 8 dagen in mei, juni en september
2-persoonskamer € 525
4-persoons appartement € 625
6-persoonsappartement € 825
De prijs is per kamer/appartement voor maximaal genoemd aantal personen

Inbegrepen:
Logies, bad- en bedlinnen, gebruik zwembad e.a. faciliteiten van Landrucci, transfer van/naar station, gebruik wandelkaarten, wandelboekjes wandelroutes in Toscane-Umrië (mei, juni en september). Voor overige Prijzen zie bovenin de menubalk onder het kopje Prijzen

Kom je met de trein vanuit Nederland dan zijn fietsen en fietsroutes gratis beschikbaar. Anders € 50,- per week. Deze eventuele gratis tourfietsen of moutainbikes zijn beschikbaar van april tot eind september.

Niet inbegrepen:
Alle overige kosten, waaronder heen- en terugreis, eventuele schoonmaak- en verwarmingskosten.

Wandelen op maat in Toscane en Umbrië

Wil je één of meerdere appartementen huren? Meer luieren bij het zwembad en af en toe wandelen? Een speciaal programma samenstellen met begeleidde wandelingen en/of enkel individueel wandelen? Wandelen in Toscane combineren met het bezoeken van steden? Zie het tippenboek op Landrucci.

Direct contact?

Stuur Lucia een e-mail op info@luciatours.nl. Of bel +39 0575 614369 (ook in het weekend!) en informeer naar de mogelijkheden.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.

Genieten in Toscane met zingen en muziek?