Koken of eten op Agriturismo Landrucci

Voor hen die in een appartement verblijven op Landrucci en

  • het eten willen proeven van één van de beste koks van Toscane en Umbrie;
  • of voor als je meer wilt weten van het typische Italiaanse eten of de streekgerechten;
  • of voor als je een keer geen zin hebt om zelf te koken of uit eten te gaan.

Je kunt je inschrijven voor alleen de maaltijd maar je kunt ook meedoen aan de kookcursus. Is bijvoorbeeld je partner, zus, vriend of moeder niet geïnteresseerd dan kunnen zij, terwijl jij aan het koken bent, luieren bij het zwembad of een andere activiteit ondernemen.

Wanneer?

Vanaf eind april tot eind september. Omdat de koks niet teveel tijd willen roven van jullie vakantie stelden ze zich bescheiden op met het aanbieden van twee keer een maaltijd, op dinsdag en vrijdag. Op verzoek is meer mogelijk.

Je kunt bij aankomst laten weten dat je interesse hebt maar je kunt het ook al vermelden in het boekingsformulier. Dit kun je opvragen met info@luciatours.nl

De prijs

Wil je alleen meeeten dan kost dat tussen de € 30 en € 40 per maaltijd. Het is een 3 of 4 gangenmaaltijd incl. wijn, water en koffie. Kinderen tot 12 jaar halve prijs, kinderen tot 3 jaar gratis. Wil je ook een kookcursus dan kost dat € 20 per keer meer.

Door wie?

De kookcursus wordt gegeven door Elvo Capelli, een professionele kok, gespecialiseerd in de Umbrische en Toscaanse keuken. Hij heeft zijn leven lang maaltijden verzorgt voor hotels, bruiloften en partijen, dorpsfeesten en andere culinaire gebeurtenissen. Daarbij verzorgt hij op verzoek kookcursusen maar vind het vooral leuk om een kookcursus te organiseren zoals op Landrucci.
Elvo is aangesloten bij de Associazione Cuochi Alta Etruria di Chianciano.

Hij wordt geassisteerd door Mateo of zijn vrouw Lia omdat Elvo zelf geen Engels spreekt. Mateo woont en werkt voor het boerenbedrijf wat 1 kilometer van Landrucci ligt. Deze boerenburen zijn een grote boerenfamilie die samenwerken met ieder zijn specialiteit. Het is een boerenbedrijf met heel veel verschillende dieren (zelfs een wolf), moestuin, druiven en akkers. Als je wilt kun je ernaar toe wandelen of fietsen en het boerenbedrijf bekijken. Dit boerenbedrijf heeft ook een traiteur/slager/ vis winkeltje in Terontola waar je de lekkerste ingredienten of maaltijd kunt bestellen.
Mateo is geen gediplomeerde kok maar zeer gepassioneerd en werkt vaak samen met Elvo.

Direct contact?

Stuur Lucia een e-mail op info@luciatours.nl. Of bel +39 0575 614369 (ook in het weekend!) en informeer naar de mogelijkheden.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.

Genieten in Toscane met zingen en muziek?