Wandelen in Toscane met Mariola

Mariola organiseert groepswandelreizen en maatwandelreizen vanaf agriturismo Landrucci. Zij is al tientallen jaren wandelreisbegeleider in diverse streken van Italie. Mariola weet veel van de natuur en spreekt de taal. Mariola heeft verschillende wandelingen van Lucia nagelopen en verder uitgezocht. Zij was onder de indruk van de wandelingen, de uitzichten, de natuur, de geschiedenis en vooral Landrucci en besloot in 2016 te beginnen met twee wandelweken in het voorjaar.

Mariola:
"Voor deze wandelreis heb ik gekozen voor het zuidoosten van Toscane, het gebied tussen Arezzo en het Meer van Trasimeno.

Je vindt daar de vruchtbare vlakte van het Val di Chiana, waar land- en tuinbouw het beeld bepalen. Olijfgaarden karakteriseren het heuvelland dat daaraan grenst. Nog wat hoger reiken de glooiende bergruggen met een rijke, zeer afwisselende, mediterrane flora en weidse uitzichten.

Overal verspreid door dit landschap liggen de Toscaanse dorpen en stadjes, die getuigen van het verleden, van de Etrusken en de Romeinen, van Middeleeuwen, Renaissance en Barok. Maar de streek leeft ook in het heden, met bedrijvigheid, met winkels, terrasjes en restaurantjes.

Wandelen is hier genieten van natuur en cultuur, actief zijn en genieten van het goede leven. De wandelingen hebben we dan ook afgestemd op actieve ontspanning, niet op sportieve prestatie."

 

Groep open inschrijving nog mogelijk voor de wandelweek 27 mei tot 3 juni.

Programma

Dag 1 Vlucht naar Rome of Pisa, vervoer naar de agriturismo Landrucci bij Terontola.
Het is ook mogelijk met de trein te reizen.

Dag 2 Rondwandeling in de omgeving, het Val di Chiana en de olijfgaarden in de heuvels, met een bezoek aan een olijfpers in een historisch pand.
14 of 16 km; 200 m stijgen.

Dag 3 Bezoek aan een Etruskische graftombe, waarna we de heuvels inlopen. We komen daar een Middeleeuws klooster tegen, en eindigen in het gave oude stadje Cortona.
7 of 10 km, 300 of 550 m stijgen.

Dag 4 Rondwandeling tegen de hellingen van het Val di Esse, waar we op een afgelegen plek ontvangen worden door Nederlandse Lucia, die hier een olijfgaard en een kleine natuurcamping beheert.
13 km, 300 m stijgen.

Dag 5 Bezoek aan Arezzo, stad van, onder véél meer, beroemde fresco’s van Piero della Francesca; óf aan Perugia (Umbrie) , even rijk aan kunstschatten maar ook een levendige universiteitsstad.

Dag 6 Wandeling, vooral dalend, over heuvels en door bossen met veel uitzicht over het gebied waar Hannibal de Romeinse legioenen een van zijn grote nederlagen bezorgde.
12 km, 250 m stijgen.

Dag 7 Deze wandeling kent de meeste stijging, maar hij is het helemaal waard: over een bergrug met veel bloemen en veel uitzichten.
10 of 13 km, 500 m of 650 m stijgen.

Dag 8 Terugreis.

Aanvullende informatie

Mariola: "We verblijven in een écht agriturismo, met kamers in een fattoria, waar ooit meerdere boerenfamilies bij elkaar woonden. Het comfort is verzorgd, sommige kamers delen een badkamer. Er zijn diverse mooie tuinen rond het gebou en een zwembad. De maaltijden worden geserveerd in een schitterend met druivenranken begroeid prieel.

De wandelingen zijn hooguit middelzwaar, met afstanden van 7 tot 14 kilometer, en een totale stijging per dag van 200 tot 500 meter. Wie wil, kan op sommige dagen een iets langere variant lopen. Als het nodig is kan de reisleider de wandelingen nog aanpassen."

Extra info

Van 20 tot 27 mei is er een wandelweek op maat met een eigen groep. Inschrijven voor die week is niet meer mogelijk.

Groep open inschrijving nog mogelijk voor de wandelweek 27 mei tot 3 juni.

De -individuele- inschrijving voor een wandelgroep van 27 mei loopt via Asgard Reizen. Asgard boekt ook de vluchten, maar natuurlijk kan het ook zonder vlucht! Reis je liever met de trein, of wil je voor meerdere weken op Landrucci verblijven dan is dat ook mogelijk. Voor info over de treinreis vanuit Nederland naar Landrucci of voor langer verblijf in een appartement of twee persoonskamer kun je terecht bij Lucia info@luciatours.nl.

Mogelijkheden voor groepen op afspraak
Voor groepen op afspraak is veel bespreekbaar. De kosten zijn afhankelijk van je wensen en het aantal deelnemers. Email: post@stambecco.nl, telefoon +31 620 393 026.

Maatreizen - wandelen op maat
Als je bijv. Mariola maar een paar dagen wilt inhuren voor een paar wandelingen en/of tips over andere mogelijkheden, uitleg bij de gps-tracks, etc. dan is dat ook mogelijk. De weken moeten wel aansluiten op de periode dat Mariola al op Landrucci is. Prijs na overleg.

Direct contact?

Stuur Lucia een e-mail op info@luciatours.nl en informeer naar de mogelijkheden.Wandelen in Toscane en Umbrië.
Lucia verzorgt bij aankomst gratis informatie en wandelroutes!

Meer informatie over reserveringen.