Zingen & muziek: genieten in Toscane

Kom ook naar Italië voor een bruisende creatieve week van zondag 20 tot zaterdag 26 mei 2018. Een week vol muziek, zang, natuur en cultuur. Dagelijks een workshop (behalve woensdag) en veel tijd om te genieten van en in de omgeving. Gezelligheid, lekker eten en drinken, je maakt vrienden. Je verblijft in een prachtig agriturismo in Terontola-Cortona.

Workshop: zingen met Mariecke

In een heerlijke omgeving en Italiaanse ambiance gaan we pareltjes uit het swingend blues-, soul- en poprepertoire zingen met de niet te evenaren zangeres, dirigente en 'Hartelijke Dame' Mariecke Lepeltak. Echt iedereen kan zingen bij haar!

Mariecke leidt diverse swingende koren. Elke groep zangers stijgt onder haar bezielende leiding boven zichzelf uit en komt tot prachtige samenzang. Haar motto is: Worden we er blij van? Ja, zeker!

Workshop: trekharmonica met Remco

Muzikanten met een beetje ervaring in trekharmonica spelen kunnen inspirerende workshops volgen bij de jonge, en nu al zo ervaren muzikale professional Remco Sietsema. Hij speelde bij Orkater en onder andere War Horse en nu bij De Marathon, componeert zijn eigen muziek en treedt behalve als soloartiest op met Remco Sietsema & Band.


Mariecke en Remco

Mariecke (links) en Remco. Foto rechts door Bas de Brouwer.

Bij de inschrijving geef je aan met welke workshop je wilt meedoen. Na het ontbijt ga je enkele uren zingen of muziek maken in de workshops, daarna heb je de tijd aan jezelf tot het diner.

Wat kun je nog meer deze week doen?

Je kunt luieren in de tuin of aan het zwembad, lange of korte wandelingen in de heuvels maken, al dan niet onder begeleiding van een lokale gids, die de omgeving op z’n duimpje kent.

Op de vrije woensdag kunnen wandelaars onder leiding van een gids door de heuvels naar het Fransciscaner klooster bij Cortona. Liefhebbers van de trekharmonica kunnen met Remco mee voor een rondleiding in de fabriek van Castagnari in Recanati.

Fietsen kan hier ook in allerlei etappes door het uitgestrekte dal of bergje op, bijvoorbeeld naar de beroemde wijnstad Montepulciano. Er liggen goed beschreven wandel- en fietsroutes voor je klaar.

Of je gaat met de veerboot naar eilandjes in het Lago di Trasimeno of met de trein naar een van de vele leuke stadjes in de omgeving. Florence is ruim een uur met de trein, Arezzo nog geen halfuur, Cortona is vlakbij. Daarom hebben we ook een vrije dag midden in de week: dan kun je zelfs in een dagje op en neer naar Rome.

 

Meer informatie en reserveren

Meer informatie?

Als je meer informatie wilt of je plek wilt reserveren, zie de website.

Creatieve vakantieweek waar muziek & beweging in zit.

 

Creatieve vakantieweek waar muziek en beweging in zit